Näin ompelet taskuvaipan...

1.Valitse kankaat;tässä ohjeessa valmistan taskuvaipan Pul-kankaasta ja mikrofleecestä.
2.aseta kaava PUL-kankaalle(tai minkä sitten olet valinnut päällikankaaksi)Itse piirrän kaavaan jo valmiiksi 1cm saumanvarat jolloin kun kiinnitän sen kankaalle niin nuppineuloista aiheutuvat reiät jäävätsaumanvaroihin eivätkä aiheuta läpivuotoja.Voit toki kiinnittää kaavan teipilläkin.

3.Seuraavaksi leikkaa sisäpuoli mikrofleecestä(itse pidän mikrofleecestä,koska se tuntuu kosteanakin kuivalta ja on mukavan pehmoinen)Yleensä leikkaan sisäpuolenkin samalla kaavalla,mutta sisäpuolen saa suoristaa kuminauhakujan kohdalta,ellet halua myös sisäpuolelle kuminauhaa taskunsuulle.


4.Leikkaa tarranauhan pehmeästä puolesta haluamasi pituinen pala (itse käytän 5.0cm leveää tarranauhaa)
Ompele se paikoilleen;jos haluat kokomerkin tai keskikohtaan kohdistamista helpottamaan jonkin merkin niin kiinnitä se samalla.Jos teet neppivaipan niin kiinnitä nepit myös tässä vaiheessa.
5.Huolittele sisäkankaan yläreuna saumurilla tai ompelukoneen siksakilla.
6.Ompele kuminauha päällikankaan taskunsuulle.Kuminauhan pituus n.10cm;ei kannata leikata kuminauhaa ennen ompelua,laita vaikka pieni merkki 10cm:n kohdalle ja leikkaa se vasta ompelun jälkeen.
Tässä vaipassa kuminauha jää ns.kuminauhakujaan eli taita vaipan yläreunan s-vara nurjalle ja laita kuminauha paikoilleen.Ompele kiinni toisesta reunasta,ompele kuminauhakuja,älä kuitenkaan ompele kuminauhaa muualta kiinni kuin päästä.Kun olet ommellut kuminauha kujan toiseen päähän,venytä kuminauha merkitsemääsi pituuteen ja kiinnitä toinen reuna,nyt voit leikata kuminauhan.
7.Kiinnitä sisä-ja päällikangas toisiinsa oikeat puolet vastakkain,ompele 1cm saumanvaroilla.Kiinnitä kuminauhat siksakilla jalanteiden s-varoihin.(kuminauhan pituus n.11-14cm,riippuen vaipan koosta ja kuinka kireät jalanteistä haluaa)Venytä kuminauhaa samalla kun ompelet sen kiinni.

8.Käännä vaippa oikein päin.
9.leikkaa tarranauhan kovastapuolesta siivekkeisiin tarrat,jos haluat niille vastakappaleet(pesutarrat)niin leikkaa pehmeästä puolesta samankokoiset palat.Ompele tarrat paikoilleen;kovaa tarraa ommellessa tikki saattaa tehdä hyppyjä,silloin kannattaa vaihtaa neula.Muista muutenkin käyttää melko ohutta ja terävää neulaa.
9.Tikkaa jalantien kuminauhakujat jos haluat.alhaalla kuva vasemmalla tikkaamaton ja oikealla tikattu.

Itse tykkään tikata ne,vaippa näyttää mielestäni siistimmältä.
Näin valmistui taskuvaippa.

MUISTA:käytä nuppineuloja mahdollisimman vähän pul-vaippoja tehtäessä,ompele melko pitkällä tikillä ja käytä mahdollisimman ohutta ja terävää neulaa niin onnistut varmasti.